Over Toffe Peren

Toffe Peren is een amusementsprogramma op twee radiozenders in Zuid-Holland Zuid sinds 1 januari 2017.

In het programma wordt op luchtige wijze door roulerende 'vriendengroepen' de actualiteit van de week besproken, muziek gedraaid en gepraat met luisteraars die bezig zijn om iets te maken van hun zaterdagavond.

Toffe Peren is de spirituele opvolger van een programma dat eerder op Radio Rijnmond werd gemaakt.

Toffe Peren wordt elke zaterdag om 22:00 uur tot middernacht live uitgezonden op de radiozenders van RTV Albrandswaard en Exxact Barendrecht. Op deze website is een groot deel van de uitzendingen terug te luisteren.

De uitzendingen van Toffe Peren hebben geen vast stramien. Er zijn echter wel enkele vast terugkerende onderdelen.

Toffe Peer van de Week

Zie artikel: Toffe Peer van de Week

Tijdens elke uitzending wordt een persoon uitgekozen die op dat moment in het nieuws is, en wat de presentatoren betreft een 'lintje' moet krijgen.

Muzikale Generatiekloof

Zie artikel: Muzikale Generatiekloof

De Muzikale Generatiekloof is een muziek- en cultuurprogramma van medepeer Jos Vis. Met 1 of meerdere gasten luistert hij naar muziek van verschillende generaties naast elkaar, om bijzondere verschillen én overeenkomsten tussen vroeger en nu te ontdekken.

NaamRolMaakt programma's met
AlfredPresentator, TechnicusMax
ChrisPresentator, Technicus, ProducerDaan, Marco, Nanda, Nick
DaanPresentatorChris, Marco, Nanda, Nick
EdPresentator
ErikPresentatorNiels
EvelienPresentatorMax
HermanPresentator
JimPresentator, Technicus
JosPresentatorMax
MarcelPresentator, Technicus
MarcoPresentatorChris, Daan, Nanda, Nick
MarvinPresentator, Technicus
MaxPresentator, Technicus, ProducerAlfred
MireillePresentatorRuud
NandaPresentatorChris, Daan, Marco, Nick
NickPresentator, TechnicusChris, Daan, Marco, Nanda
NiekPresentatorRob
NielsPresentatorErik
PaulPresentator, Technicus
RobPresentator, HoofdpeerNiek
RuudPresentator, TechnicusMireille
SebastiaanPresentator, TechnicusErik

Toffe Peren komt voort uit het Radio Rijnmond-programma Wakkere Honden. Dat programma droeg hetzelfde DNA als Toffe Peren; een roulerende groep radiomakers verzorgde twee uur gezellige radio in de nacht van zaterdag op zondag.

Omdat Rijnmond een regionale zender is kon soms gebruik gemaakt worden van speciale faciliteiten, waardoor het programma zeer informatief kon zijn ondanks het losse karakter van de show. Zo zijn tijdens de Rotterdamse Museumnacht meermaals uitzendingen gemaakt op radio en tv waarin live verslag gedaan werd van alle activiteiten in de stad.

In december 2016 werd Wakkere Honden na een looptijd van meer dan 10 jaar geschrapt door Rijnmond vanwege bezuinigingen.

Luisteraars van Wakkere Honden meldden zich in oktober 2016, vlak na de bekendmaking van de bezuinigingen, bij de makers van Wakkere Honden. De luisteraars gaven aan het programma erg te gaan missen tijdens hun nachtelijke escapades.

Met die boodschap zijn enkele programmamakers van Wakkere Honden via hun netwerk op zoek gegaan naar een nieuw 'baasje' voor het programma. Deze vonden zij in de vorm van Exxact Barendrecht en RTV Albrandswaard. Op 7 januari 2017 werd Wakkere Honden in een nieuw jasje doorgezet op beide zenders: dit was het begin van Toffe Peren.


  • toffeperen/start.txt
  • Laatst gewijzigd: 20-06-2020 18:04
  • (Externe bewerking)